Krekovics Diana

Szia!

Krekovics Diana vagyok.

Több, mint 10 éve tanítok spanyolt, alap- közép- és felsőfokú nyelvvizsgára illetve érettségire is sikeresen készítettem fel diákokat. Tanítottam nyelviskolában, egyetemen és magántanárként.

 

Még általános iskolásként kezdtem el spanyolul tanulni, egyedül. Akkoriban ment a tévében egy mexikói szappanopera, én pedig “szerelmes voltam” az egyik színészbe és levelet szerettem volna írni neki. Ehhez pedig tudnom kellet volna spanyolul. Hát így kezdődött 🙂 Elkezdtem hát spanyolul tanulni, teljesen egyedül, egy nyelvkönyvvel és egy kisszótárral. Meg is próbáltam megírni a levelet, de a rendhagyó igék és a kötőmód leküzhetetlen akadálynak tűntek, így aztán ott pityeregtem kétségbeesetten a nyelvkönyv felett. Egy kis idő múlva rájöttem, hogy a rendhagyó igék rendhagyóságában is van logika (persze nem mindig, de sokszor) és ettől kicsit jobb kedvre derültem. Ennek ellenére még sokáig meg voltam győződve arról, hogy sose fogok eléggé tudni spanyolul ahhoz, hogy képes legyek egy spanyol anyanyevűvel kommunikálni. Azt a levelet végül sosem írtam meg, mert mire megtanultam spanyolul, addigra kiszerettem a színészből, de a spanyolból nem 🙂

2004-ben diplomáztam a Szegedi Tudományegyetemen spanyol szakos bölcsész és tanárként.

Tanulmányaim alatt kétszer fél évet töltöttem Spanyolországban: Barcelonában és Jaénban (és igen, kommunikáltam sok spanyollal :))

Megszereztem a felsőfokú nemzetközi spanyol nyelvvizsgát (DELE Superior).

Ezután néhány éven keresztül a Grimm Kiadónál (www.grimm.hu) dolgoztam, ahol szócikkíróként, később szerkesztőként részt vettem több spanyol szótár létrehozásában, illetve fordítóként közreműködtem két könyv elkészítésében; majd a Szegedi Tudományegyetem Hispanisztika Tanszékén tanítottam spanyol nyelvet, nyelvészetet és fordítást.

Jelenleg Skype-on keresztül tanítok spanyolt és mellette mindenféle spanyollal kapcsolatos dologgal foglalkozom:
pl. van egy „Spanyolul tanulunk” nevű Facebook-csoportom és egy Facebook oldalam, ahova sok szerettel várok mindenkit, aki spanyolul tanul 🙂

Ha meggyőztelek és szeretnéd, hogy segítsek Neked a spanyoltanulásban, írj nekem

A részletekről a Nyelvoktatás menüpontra kattintva tudhatsz meg többet.